ZANIMIVOSTI O KOREJSKEM PRISTOPU K LEPOTI

Glede na to, da je zanimanje o korejskih kozmetičnih proizvodih vse večje, vam razkrivamo nekaj zanimivosti o kultu lepote in negi kože, ki izvirajo iz te neverjetno napredne in zanimive dežele.

KOREJKE IN TEŽAVE S KOŽO

Največja težava s katero se spopadajo je hiperpigmentacija, sledi odstranjevanje brazgotin ter želja po napeti in gladki koži (če temu lahko rečemo težava). Njihove zahteve o izgledu kože so zelo visoke, zato vložijo veliko truda v to, da bi le-ta izgledala popolna, sijoča ter gladka.

KOREJKE IN KOZMETIČNE STORITVE

Poleg tega, da nega obraza za povprečno Korejko predstavlja uporabo do kar 18 produktov dnevno, so tudi redne obiskovalke dermatologov in kozmetičnih salonov. Dermatološke ordinacije obiskujejo tudi do 2x mesečno. Po vsakem obisku imajo tamkajšnji dermatologi navado vsako stranko naroči tudi na kontrolni pregled.

Korejski dermatologi in estetski kirurgi glede na povpraševanje ponujajo veliko večje število različnih storitev kot na zahodu. Poslužujejo se novih, inovativnih tehnik ter naprednih metod, ki se neprestano izpopolnjujejo in razvijajo. Cene za takšne storitve pa so kljub temu dostopne, saj je konkurenca velika.

KOREJCI IN BOTOKS

Do botoksa imajo popolnoma drugačen pristop kot smo ga vajeni pri nas oz. v evropskih državah – raje aplicirajo mikro količne botoksa skozi daljše časovno obdobje, kot da bi vbrizgali vso količino na enkrat (kot je to navada pri nas). Na ta način se omogoči večji nadzor nad željenim rezultatom ter preprečuje pojav raznih komplikacij (kot so npr. privzdignjena obrv, izgled zamrznjenega obraza in podobno). Zanimivo je tudi, da lahko v Koreji aplicirajo polnila in laserske tretmaje izključno zdravniki.

KOREJCI IN INOVACIJE

Obstaja celo tehnika, ki jo imenujejo »injekcija za sijočo kožo«. Gre za vbrizgavanje večjega števila mikro količin hialuronske kisline pod kožo, katere rezultat je sijoča koža. Rezultati so kratkotrajni (učinek je viden do dva tedna) in se uporablja za posebne priložnosti. Kot bi pričakovali je omenjen tretma zelo popularen med zvezdniki.

SKRIVNOST SIJOČE KOŽE

Korejski dermatologi so mnenja, da je najpomembnejši korak pri negi kože vlaženje. Brez ustreznega vlaženja kože se ne da rešiti oziroma zdraviti nobenega drugega kožnega problema. Za lažjo predstavo, kaj to pomeni, si lahko pomagamo s primerom spužve. Če je spužva popolnoma suha, ne bo vpila niti ene kapljice vode. Šele ko jo dobro namočimo, bo začela vpijati tekočino.

Ravno zaradi učinkovitega vlaženja se korejski kozmetični proizvodi nanašajo v plasteh. Pri tem pa vsak proizvod deluje na način, da rešuje določeno težavo. Tonik in esenca se nanašata v prvih korakih nege, da omogočita koži, da vse nadaljnje proizvode »vpije kot spužva«.