Skrivnost je razkrita…

Končno vam lahko razkijemo naš prvi izdelek… Gua Sha kamen iz belega žada namenjen pomlajevalni masaži obraza.

KAJ PA PRAVZAPRAV GUA SHA JE IN IZ KJE IZVIRA?

Najpogostejši prevod izraza GUA SHA je »strganje«.

Gua Sha je tretma celega telesa, ki izvira iz tradicionalne kitajske medicine. Tovrstne metode so se posluževali za zdravljene nenadnega kolapsa telesa, kot posledica vročinske kapi ter za zdravljenje sezonskih bolezni, kot je na primer prehlad.

Cilj Gua Sha oz. tretmaja strganja telesa je pospešiti krvni in limfni sistem ter s tem spodbuditi naravni imunski odziv telesa.
Kot že omenjeno se tretma uporablja na celotnem telesu, najpogosteje sicer na predelu zgornjega hrbta. Za izvajanje tovrstnega tretmaja pa so se posluževali vsakodnevnih stvari, ki so se lahko našle v vsakem gospodinjstvu in so bile primerne za tehniko »strganja« . Med njimi so bile živalske kosti, žlice ali celo kovanec. Zdravilci tradicionalne kitajske medicine pa so za ta namen uporabljali posebej oblikovan pripomoček narejen iz žada.

Da ima Gua Sha tudi izvrstno anti-age delovanje, pa so odkrili popolnoma po naključju. Med tretmaji, ki so jih izvajali zaradi zgoraj omenjenih stanj, so poleg izboljšanje le teh opazili, da se je tudi stanje gub vino izboljšalo in od tu se je rodila ideja o uporabi Gua She na obrazu.

Gua Sha predvsem blagodejno vpliva na naš obrazni limfni obtok. S pomočjo posebno oblikovanih pripomočkov, ki so najpogosteje asimetrične srčaste oblike in narejeni iz različnih vrst kamnov, med katerimi sta najpogostejša žad in roževec, lahko na enostaven in popolnoma neboleč način stimuliramo krvni in limfni obtok. Tako dosežemo videz bolj mladostne, sijoče, napete in enakomerne polti.
Pri izvajanju Gua She obraza po navadi uporabljamo nežne navzgor usmerjene potege, ki sledijo smeri limfnega sistema.

LIMFNI SISTEM:

Limfni sistem najlažje opišemo kot odpadni sistem telesa. Kaj pa to pravzaprav pomeni? Limfni sistem je zadolžen za to, da iz telesa «odplavi« toksine, ki se v njem nabirajo.

Za razliko od krvnega sistema, pa v limfnem ni pumpe, ki bi stimulirala in poganjala njegov pretok. Zato je manualna stimulacija oz. uporaba Gua She tako zelo dobrodošla. Z njeno uporabo spodbudimo limfni pretok in s tem tudi pospešimo »odvoz« toksinov iz telesa ter njegovo razstrupljanje.

Kaj pa pravzaprav naredimo, če stimuliramo limfni in krvni sistem na obrazu? Pospešimo odvajanje toksinov, zmanjšujemo vnetja in videz zabuhlosti.

Prednosti Gua She:

– Stimulacija proizvodnje kolagena, krvnega ter limfnega obtoka
– Zmanjšuje videz gub
– Zmanjšuje zabuhlost
– Zmanjšuje vnetja in vnetne procese
– Temni kolobarji pod očmi so manj izraziti
– Trenuten učinek vidno bolj napete kože
– Pomaga sprostiti in definirati mišice obraza
– Enakomernejši ten kože

KAKO SE LAHKO UPORABLJA?

Pred uporabo Gua She je potrebno kožo pravilno pripraviti. Na dobro očiščen obraz naprej nanesite primeren tonik. Na navlažen obraz pa potem nanesite še olje. S to kombinajicjo boste ustvarili popolno podlaga za drsenje Gua Sha kamna.

Najprej moramo biti pozorni na kot pod katerim držimo svoj Gua Sha kamen. Ta naj bo pod kotom 15 oz. razmak med Gua Sha kamnom in obrazom naj bo za debelino palca.

Druga izjemno pomembna stvar je moč pritiska oz. izvajanja masaže.

Pritisk je sicer izjemno subjektiven in odvisen od vsakega posameznika, lahko pa se orientiramo po spodnjih nasvetih.

Lahkoten pritisk je namenjen stimulaciji limfnega sistema in se uporablja predvsem za predel vratu in pri tanki, občutljivi koži okoli oči.

Lahkoten pritisk bi lahko opredelili le kot naravno stimulacijo kamna oz. naraven pritisk, ki ga kamen na obrazu ustvari s svojo lastno težo. Dodaten pritisk tukaj ni potreben.

Močnejši pritisk je namenjen stimulaciji večjih mišičnih skupin, ramam in zgornjemu delu vratu. Močan naj bo ravno toliko, da občutite stimulacijo oz. objem mišice. Namenjen je sprostitvi stimuliranih mišic.

Ko odkrijete svoj lahkoten in močnejši pritisk, pa boste lahko opredelili še srednjega. Kot že ime pove je pritisk opredeljen na sredini med lahkotnim in močnim.

Z njim ustvarjamo lifing efekt in večjo definicijo obraznih potez, kar ustvarja magičen anti-age učinek Gua Sha tretmaja. Pri sredinskem pritisku sta aktivni obe roki. Ena opravlja in vleče Gua Sho, druga pa s pomočjo kazalca in sredinca fiksira predel obraza, ki ga želite stimulirati.

Smer masaže oz. potegov naj bo vedno v smeri limfnega sistema. Vsak poteg lahko ponovite od 3 do 10-krat.

POT GUA SHA MASAŽE:

Masažo vedno začnemo pri vratu. Vrat je namreč področje telesa, ki je eno od glavnih stičišč limfnega sistema, zato je pomembno, da z njegovo stimulacijo pripravimo limfni sistem na odvoz vseh toksinov, ki jih bomo iz obraza odstranjevali z Gua Sha masažo. Vrat lahko stimuliramo z masažnimi gibi v obe smeri – z gibi obrnjenimi navzdol v smeri limfnega sistema stimuliramo njen obtok. Z gibi obrnjenimi navzgor pa ustvarjamo lifting učinek.

Nadaljujemo z masažo čeljustnice,sledi masaža ličnic, nato področje okoli oči. Na koncu pa se posvetimo še področju čela.

KAKO POGOSTO LAHKO UPORABLJAM GUA SHO?

Tukaj je vse odvisno od vašega tipa kože in kožnih problematik, ki so prisotne. Večinoma se masažno z Gua Sha kamnom izvaja enkrat do dvatkrat tedensko. V kolikor pa vaša koža to dovoljuje pa boste najbolj učinkoviti z redno uporabo Gua She, katera je lahko del vaše rutine tudi vsak dan.
Ustvari svoj Gua Sha ritual in izoblikuj kožo kot si si jo vedno želela/a.

KAKO NAJ OČISTIM SVOJO GUA SHO.

Čiščenje Gua Sha kamnja je izjemno enostavno. Po uporabi kamen temeljito sperite z mlačno vodo in dobro osušite z brisačo. Suh kamen nato shranite v žametno vrečko, ki se je dobili ob nakupu.

KONTRAINDIKACIJE:

  • Akne

V kolikor je na obrazu prisotna ena ali več posameznih aken se jih med Gua Sha ritualom preprosto izognemo. V kolikor pa se vaša koža v celoti bori z aknastim stanjem, ki pokriva večino obraza pa se Gua Sha tretma obraza odsvetuje.

  • Botox in polnila

Botox in polnila so v obraz injicirana z namenom, da tam ostanejo. Zato se med Gua Sha ritualom izognite predelom kjer sta le ta prisotna.

  • Znamenja

Med Gua Sha ritualom se izognimo morebitnim znamenjem prisotnim na predelu, ki ga želimo tretirati.