POLŽJA SLINA … ALI JE RES TAKO UČINKOVITA?

Sprva, ko slišiš, da izdelek vsebuje polžji izvleček, pomisliš: ” To pa 100% ne bom dala na obraz!” Pa vendar…

Polžja slina je bila sprva poznana kot zdravilo za akne, danes pa se uporablja tudi za pomlajevanje obraza in celo za zdravljenje brazgotin ter opeklin. Poleg tega kožo pomirja, obnavlja ter odpravlja pigmentne madeže. Ima naravno moč zdravljenja in regeneracije.

Znanstveniki trdijo, da so polži polni kolagena, antibiotikov, glikolne kisline, elastina in drugih snovi, ki obnavljajo in zdravijo kožo, njihova slina je bogata tudi s hialuronsko kislino in antioksidanti. Ravno kolagen je tista beljakovina vezivnega tkiva, ki skupaj z mehkim keratinom vpliva na čvrstost in elastičnost kože, zmanjševanje zalog kolagena vodi do vidnih gub, ki spremljajo staranje. Tudi elastin je beljakovina v veznem tkivu in omogoča koži, da se po raztezanju vrne v prvotno stanje.

Ko so za učinkovitost polžje sline izvedeli v Koreji, so jo kot pomembno učinkovino vključili v izdelke za glajenje gub in enakomernejši videz polti.

Uporaba izdelkov  z izvlečkom polžje sline tako deluje regenerativno in spodbuja samostojno regeneracijo kože, poleg tega pa zdravi poškodovano tkivo.

Produkti s polžjim izvlečkom so tako primerni za vse, ki si želijo odpraviti pigmentne madeže, drobne gubice, brazgotine, posledice aken ali izboljšati elastičnost ter čvrstost kože.

Bi tudi ti poskusila izdelek s polžjim izvlečkom? Ga mogoče že uporabljaš? Veseli bomo tvojega mnenja…