Katero kremo naj izberem?

Eno izmed vprašanj s katerim se pogosto srečamo pri svetovanju strankam, je tudi:

“Kako naj izberem kremo primerno za moj tip kože?”

ato smo se odločili, da vam pripravimo »PLONKEC« in s tem poenostavimo izbiro ter vas opremimo z osnovnim znanjem, katero vam bo pomagalo do optimalne izbire kreme za vaš tip kože.

Pri izbiri ustrezne kreme svetujemo, da ste pozorni na dva kriterija – teksturo in sestavine.

Prav tako vam bo morda prišel prav podatek, da je krema po navadi tisti produkt s katerim “tretiramo” predvsem tip kože (masten, mešan, suh…) in ne toliko njena stanja ali problematike (akne, gube, hiperpigmentacije…).

MASTNA KOŽA:

Vsem z mastnim tipom kože svetujemo, da izbirate lahkotnejše, gel teksture, idealno je, če so na vodni osnovi. Vaši najboljši prijatelji so humektanti. To so sestavine, ki imajo sposobnost v sebi zadrževati vlago iz okolja in s tem vašo kožo ohranjajo navlaženo. To so najpogosteje v vodi topne sestavine, ki  so na koži izjemno lahkotne kljub temu pa ji nudijo optimalno navlaženost. Med najbolj popularnimi humektanti ta hip sta zagotovo hialuronska kislina in glicerin.

NAŠA NAJLJUBŠA: MARY&MAY SENSITIVE SOOTHING GEL CREAM

SUHA KOŽA:

Vsem s suhim tipom kože svetujemo kremne, teksturno bogatejše kreme za obraz. Koža pa vam bo najbolj hvaležna, če bo  krema vsebovala mešanico emolietnih in okluzivnih sestavin. Okluzivne sestavine poskrbijo, da je koža v vlagi dodobra “zaklenjena”. Emolienti pa prav tako poskrbijo za učinkovito zaklepanje vlage v koži, obenem pa poskrbijo tudi za to, da je le-ta mehkejša in prožnejša. Sestavine, ki bodo popolne za nego suhe kože so: silikoni, urea, naravna olja in masla, oleinska kislina…

NAŠA NAJLJUBŠA: MISA CHOGONGJIN SOSAENG JIN CREAM

MEŠANA KOŽA:

Naj bo vrsta vaše kože glavno vodilo pri izbiri prave negovalne kreme. Tako kot ime predlaga ima tudi vaša koža najraje mešanico v vodi in v olju topnih sestavin. Z drugimi besedami mešanico humektantov in okluzivnih ter emolientnih sestavin. Pozorni bodite le pri okluzivnih sestavinah. Glede na to, da so določeni predeli vašega obraza bolj mastni se izogibajte tistim sestavinam s potencialno komedogenim delovanjem.  Popolna sestavinska mešanica za mešan tip kože: hialuronska kislina, glicerin, ceramidi, jojobino olje, skvalan ipd..

Tekstura kreme primerna za mešan tip kože pa je lahko vse od lahkotne kremne teksture do malce bolj bogate gelne teksture.                                                  

NAŠA NAJLJUBŠA: TIME REVOLUTION RED ALGAE REVITALIZING CREAM

OBČUTLJIVA KOŽA

V koliko je vaša koža občutljiva le-a zahteva dodatno mero pazljivosti. Idealno je, da izberete kremo s čim krajšim sestavinskim seznamom saj na takšen način zmanjšate število morebitnih iritantov. Občutljiv je lahko vsak tip kože, zato se bomo tukaj bolj fokusirali na sestavine. Za vaš tip kože so ključnega pomena sestavine s pomirjujočim, protivnetnim in vlažilnim delovanjem. Še posebej idealne so: aloe vera, ceramidi, centella asiatica, madecassoide, allantoin, koloidna ovsena kaša….

NAŠA NAJLJUBŠA: A’PIEU MADECASSOSIDE CREAM 2X

Še več iz sveta korejske kozmetike