SHEET MASKE – KAJ TO PRAVZAPRAV JE?

KOREJSKE SHEET MASKE – maske, ki so osvojile svet. So korejski izum in del nege kože vsake korejke že desetletja. Zadnjih nekaj let so postale hit tudi v zahodnem svetu – uporablja jih tudi Lady Gaga.

Gre za masko v enem kosu iz papirja ali bombaža, prepojeno z močnim serumom. V 20 minutah vaši koži zagotovi vso potrebno nego za zdrav sijaj. S svojimi aktivnimi sestavinami koži nudi intenzivno vlaženje oziroma anti – aging učinek.

Skrivnost sheet mask je v njenih sestavinah, ki se v kratkem času učinkovito vpijejo v kožo brez, da bi izhlapele.

KAKO JO UPORABITI?

Pred nanosom je potrebno kožo očistiti in tonirati, lahko naredite tudi piling in s tem omogočiti, da se čudežne sestavine v kožo maksimalno vpijejo.

Naša koža se obnavlja vsake 4 tedne. Ta proces pa se z leti upočasnjuje, kar pomeni, da na koži ostanejo odmrle kožne celice, ki preprečujejo, da bi se proizvodi za nego obraza učinkovito vpili v kožo. Nežni piling dvakrat tedensko bo kožo očistil in ji omogočil dobro vpijanje.

Sheet maske so prepojene s serumom, ki je zasnovan tako, da učinkovito prodre v kožo. Ko masko po 20 minutah odstranimo, obraza ne spiramo, temveč pustimo (ali tapkamo), da se ves serum vpije v kožo. Zatem nanesemo vlažilno kremo in s tem zaključimo nego. Ostanke seruma lahko nanesemo tudi na kožo vrata in dekolteja.

Masko uporabite 2-3 krat tedensko.

Zaradi čudovite enostavne uporabe in pakiranja jih lahko vzamete povsod s sabo in v trenutku zasijete v vsej svoji lepoti.